Tápéi Falunapok

Tápén több helyszínen 2010.06.11-13.

Indafotó képek

Tápé történelme

Tápé Árpád-kori település volt, nevét már 1138-ban említette oklevél Tapai néven. Részben várföld, részben hercegi birtok volt. A tatárjárás után elnéptelenedett várföldet IV. Béla király a szegedi telepeseknek adta a Vártó nevű halastóval együtt, amely a tatárok által legyilkolt Chupur nemzetségbelieké volt. Tápé 1973-ig Csongrád megye Szegedi járásához tartozott, 1973-ban csatolták Szegedhez.

Friss topikok

Archívum

Détár Enikő és Rékasi Károly a Tápéi Falunapokon

2010.05.25. 13:26 - tapeifalunapok

Címkék: tápé falunapok 2010

Június 18-án 17 órától Détár Enikő és Rékasi Károly lépnek fel a 2010-es Tápéi Falunapokon közös dramatizált zenés estjükkel, a Te meg én-nel.

A házaspár -honlapján- így nyilatkozik a darabról.

"Minden pillanatban újraszülethetünk, minden pillanat lehet egy új kezdete: csak döntés kérdése. A mi döntésünké."
Az irodalmi est az emberi életet öleli fel, a születéstől a halálig. Végigvonul az élet fontosabb eseményein, a születés, gyermekkor, felnőttkor, szerelem, házasság, öregkor és halál mérföldkövein, magyar és külföldi írók művei segítségével.  Hallható többek között Juhász Gyula, József Attila Ady Endre költeménye, Kosztolányi Dezső, Nagy László, Radnóti Miklós, Burns, Shakespeare, Ahmatova írásai is valamint dalok, világslágerek. A versek és dalok által egy olyan oldalunkat mutatjuk meg, mellyel eddig kevesen találkozhattak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tapeifalunapok.blog.hu/api/trackback/id/tr12030014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása