Tápéi Falunapok

Tápén több helyszínen 2010.06.11-13.

Indafotó képek

Tápé történelme

Tápé Árpád-kori település volt, nevét már 1138-ban említette oklevél Tapai néven. Részben várföld, részben hercegi birtok volt. A tatárjárás után elnéptelenedett várföldet IV. Béla király a szegedi telepeseknek adta a Vártó nevű halastóval együtt, amely a tatárok által legyilkolt Chupur nemzetségbelieké volt. Tápé 1973-ig Csongrád megye Szegedi járásához tartozott, 1973-ban csatolták Szegedhez.

Friss topikok

Archívum

Tápéi Falunapok 2010.06.11-13.

2010.05.19. 08:36 - tapeifalunapok

Címkék: tápéi falunapok falunap programok

Egy kis ízelítő az idei programokból...

 

 

 

Június 11. Péntek a „Tápai Művészek Napja”. Tápén élő művészeink alkotásaiból nyílik kiállítás, majd a Ritmus Táncstúdió  és a tápéi illetőségű, fiatal előadó, Laczi Gábor szórakoztatja a nagyérdemű közönséget.

Június 12. Szombat a „Közösség Napja” Ezen a napon a programok több helyszínen zajlanak: Délelőtt és kora délután a Heller Ödön Művelődési Házban az egészséges életmódot kedvelők és az ez iránt érdeklődők találnak majd maguknak érdekes előadásokat, programokat. Ugyanitt késő délután a romantikus slágerek kedvelőinek kedveskedünk Harangozó Teri műsorával. A természetes gyógymódok és terápiás hangfürdő szerelmesei ismét találkozót adhatnak egymásnak a Honfoglalás utca 78 alatt. A Búcsú téren pedig egész napos családi programmal várjuk az érdeklődőket. Lesz itt rendvédelmi bemutató a Csongrád megyei Rendőrség egységeinek közreműködésével, extrém sportok bemutatója, motoros találkozó, ahol a vasparipák lovagjai megcsillogtatják motorozó tudományukat is, és a legszebb motorokat díjjal jutalmazzuk majd. A programot itt a Kormorán együttes koncertje zárja.

Június 13. Vasárnap a „Hagyományok Napja” Délelőtt a gyékény kézművesek adnak találkozót egymásnak. Nem csak bemutatják majd munkájuk eredményét, hanem az érdeklődőket, felnőtteket és gyerekeket be is avatják a mesterség rejtelmeibe. A nap folyamán tápéi és környékbeli népi együttesek előadásában gyönyörködhetünk, estefelé pedig az ország legnépszerűbb sorozata, a „Barátok közt” két csillaga, Rékasi Károly majd Fodor Zsóka lép színpadra.

Minden napra jut majd valamilyen vetélkedő ahol értékes díjakért lehet versengeni. Ismét lesz sportdélután, versenyezhetnek a legvirágosabb házak tulajdonosai, de a hagyományos tápai sütemények készítői is összemérhetik tudásukat.

Természetesen a „buli” kedvelői is megtalálják majd, amire vágynak: pénteken Vecsernyés Robi, szombaton a Gera-fivérek vasárnap Kurináné  Terhes Irén gondoskodik a kellő hangulatról.

A bejegyzés trackback címe:

https://tapeifalunapok.blog.hu/api/trackback/id/tr922014627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása