Tápéi Falunapok

Tápén több helyszínen 2010.06.11-13.

Indafotó képek

Tápé történelme

Tápé Árpád-kori település volt, nevét már 1138-ban említette oklevél Tapai néven. Részben várföld, részben hercegi birtok volt. A tatárjárás után elnéptelenedett várföldet IV. Béla király a szegedi telepeseknek adta a Vártó nevű halastóval együtt, amely a tatárok által legyilkolt Chupur nemzetségbelieké volt. Tápé 1973-ig Csongrád megye Szegedi járásához tartozott, 1973-ban csatolták Szegedhez.

Friss topikok

Archívum

Idén is megrendezik Tápén a falunapokat, a hétvégi rendezvényen minden napra más és más téma jutott: a pénteki a Művészetek, a szombat a Közösség, a vasárnap a Hagyományok Napja – tudtuk meg Juhász Gyulától, Szeged-Tápé önkormányzati képviselőjétől.

2010.06.12. 08:34 - tapeifalunapok

A feljegyzések szerint már 1893-ban is tartottak itt hasonló rendezvényt, azóta – kis kihagyásokkal – már hagyománnyá lett. Mára igénnyé vált, hogy legyen egy olyan hétvége, amikor minden tápéi jól érezheti magát és találhat kedvére való programot. A sokszínű kínálatban kicsikre és nagyokra egyaránt gondoltak.

Tovább a cikkhez

A bejegyzés trackback címe:

https://tapeifalunapok.blog.hu/api/trackback/id/tr432080039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása